Angelos Rooms - Cyclades Islands, Iraklia > HOME PAGE
 English (United States) Ελληνικά (Ελλάδα) Italiano (Italia) Français (France) Αρχική Σελίδα  | Είσοδος Αναζήτηση :   

 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 ΣΠΗΛΑΙΟ

Η ανακάλυψη του προήλθε  όταν ένας βοσκός είχε ξαπλώσει  για να προφυλαχθεί από τη βροχή κάτω από ένα θάμνο. Όταν επέστρεψε οι συγχωριανοί του είδαν αποτυπωμένη στο πουκάμισο του μια μορφή. Ο βοσκός και οι συγχωριανοί του επιστρέφοντας στο σημείο που είχε ξαπλώσει, ανακάλυψαν το Σπήλαιο , μέσα στο οποίο υπήρχε η εικόνα του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο γιορτάζεται παραμονές του Αγ. Ιωάννη στις 28/8. Γίνεται λειτουργία με το φως των κεριών και το πλήθος προσκυνητών.

Εσωτερικά το Σπήλαιο έχει πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες, σταλαγμίτες και σπηλαιόγαλα. Είναι το μεγαλύτερο των Κυκλάδων και ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Φήμες λένε ότι η έκτασή του εκτείνεται υποθαλάσσια μέχρι την  Ίο .

Για να μπορέσει κανείς να το θαυμάσει πρέπει να μπει γονατιστός για 4 μ. Με καλό φωτισμό , ο επισκέπτης μπορεί εκτός  τη κεντρική αίθουσα να εξερευνήσει και τις υπόλοιπες αίθουσες όπως: ‘Το Νερό’ όπου σε μια σταλαγμιτική κοιλότητα μαζεύει πόσιμο νερό, ‘Το Σαπούνι’ όπου υπάρχει σπηλαιόγαλα, ‘Τις Καμπάνες’ όπου χτυπώντας τους σταλακτίτες ακούγεται ένας ήχος σαν καμπάνα, ‘Το Πιάνο‘ όπου χτυπώντας τους σταλακτίτες ακούγεται σαν μουσική  και πολλές άλλες αίθουσες.

Προσοχή: Είναι καλό να έχετε μαζί σας κάποιον που να μπορεί να σας ξεναγήσει, αθλητικά παπούτσια και απαραίτητα φωτισμό.

 ΒΡΥΣΗ

Η περιοχή Βρύση βρίσκεται  κοντά στην οικισμό Παναγία. Εδώ μπορεί ο επισκέπτης να πιεί φρέσκο νερό που θα βγάλει μόνος του από το παραδοσιακό πηγάδι.

 ΠΑΠΑΣ

Από την κορυφή του λόφου Πάπας μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα όλων των νησιών και βραχονησίδων που είναι γύρω και πέρα από το νησί.

 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ένας παλαιός οικισμός, ο Άγιος Αθανάσιος με ενδιαφέρουσα ρυμοτομία και παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

 ΜΕΡΙΧΑΣ

Ο όρμος Μέριχας  περιβάλλεται από κατακόρυφους επιβλητικούς βράχους με ύψος περισσότερο από 100 μέτρα, όπου φωλιάζουν αγριοπερίστερα και αρπακτικά πουλιά.

 ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ

Ένα κυκλαδίτικο σύμβολο με σπάνια αρχιτεκτονική και περιστρεφόμενη οροφή . Τον χρησιμοποιούσαν για την να παράγουν αλεύρι.

 ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Τα διαμορφωμένα μονοπάτια προσφέρουν στον οδοιπόρο την ευκαιρία να γνωρίσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Ηρακλειάς και να συνδυάσει την άθληση με την εξερεύνηση. Πουλιά, λουλούδια , ερπετά και καταπληκτικά τοπία περιμένουν τον επισκέπτη να τα γνωρίσει και να τα φωτογραφίσει.

 ΥΔΡΙΑΔΑ

Είναι η πρώτη  στον κόσμο πλωτή ανεμογεννήτρια που μάλιστα συνδυάζει σε ένα πλωτό μέσο, μια μονάδα αφαλάτωσης, φωτοβολτικά και φυσικά ανεμογεννήτρια που παρέχει άμεσα την ενέργεια που χρειάζεται, για να μετατραπεί το θαλασσινό νερό σε πόσιμο υψηλής ποιότητας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, που αντιμετωπίζουν κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες τα ελληνικά νησιά.

 ΝΑΥΑΓΙΟ

Ένα Γερμανικό υδροπλάνο τύπου Arado Ar 196 βρίσκεται βυθισμένο από το Β παγκόσμιο πόλεμο στη περιοχή της Αλιμιάς. Είναι ορατό από την επιφάνεια της θάλασσας και μπορεί κανείς να το επισκεφτεί αφού βρίσκεται σε βάθος μόλις  8 μέτρων. Διαβάστε περισσότερα...

 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Ένα Κάστρο αρχαιοτάτων χρόνων. Η αρχιτεκτονική του μας  δείχνει ότι υπήρχε συνεχής χρήση από την Ελληνιστική περίοδο μέχρι το 19o αιώνα. Διακρίνεται το τείχος του σε όλο σχεδόν το μήκος του, δυο πύργοι της οχύρωσης  καθώς και κατάλοιπα των αρχαίων κτιρίων.

 Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ

Σύμφωνα με το μύθο, εδώ ζούσε ο Κύκλωπας όταν τον επισκέφτηκε ο Οδυσσέας και τον τύφλωσε. Από την οργή του ο τυφλός Κύκλωπας πετούσε πέτρες για να βυθίσει το πλοίο του Οδυσσέα που προσπαθούσε να ξεφύγει. Οι πέτρες αυτές είναι οι βραχονησίδες Μικρός και Μεγάλος Άβελας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την ακτή, γνωστά και ως Αβελονήσια. Άλλος ένας θησαυρός του Νησιού μας απεικονίζεται στη σπηλιά του Κύκλωπα πάνω σε ένα τοίχος όπου υπάρχει μια εικόνα χαραγμένη στα φυσικά πετρώματα και μοιάζει με αυτήν του Χριστού και της Παναγίας. Η σπηλιά του Κύκλωπα βρίσκεται δίπλα στη σπηλιά του Αγ. Ιωάννη.

   
     
Copyright © 2011 by Angelos Rooms - Μικρές Κυκλάδες, Ηρακλειά
Powered by allweb.gr | Site Map
Όροι χρήσης